Hvalpegalleri – 29-12-2009

Hvalpene har nu fået deres eget galleri, og der er lagt billeder ind af hver enkelt hvalp. Alle ser ud til at have det godt og tager fint på. Alle vejer nu over 400 gram.

Hvalpegalleri

A-kuldet – 28-12-2009

Den 27. december kom Lauras længe ventede hvalpe til verden. Hvalpekassen rummer nu 11 hvalpe – seks tæver og 5 hanner. Hvalpene blev dyrlægetjekket søndag aften, og alle skulle være sunde og raske. Laura fik også et tjek – og har idag fået taget kontrolrøntgenbillede for, at jeg kunne være helt sikker på, at alle hvalpe var kommet til verden.

Der skal nok komme flere billeder, når vi alle har fået lidt søvn.

Laura og alle hvalpene Laura putter med hvalp

Vinter i Danmark – 17-12-2009

Så kom vinterens første seriøse mængde sne til Birkerød. Drengene fik lov at boltre sig på golfbanen – meget sjovt, når sneen ikke var for høj, men de var ikke så seje, når de røg i en af bunkerne, hvor de forsvandt i sneen :-)

Laura er blevet en stor dame – og hun synes ikke, at sne over mavehøjde er noget stort hit!

Walther i fuld fart Drengenes første rigtige sne

Walther og Charlie leger i sneen Vild leg i sneen

Hvalpe på vej – 25-11-2009

Laura er i dag blevet scannet og endelig ser det ud til, at der er hvalpe på vej. Laura er parret med Balder – og hvalpene forventes at ankomme i uge 52/53.

Læs mere herom under planlagte kuld

Og så lige et par scanningsbilleder med “bobler” på – hvilken lettelse endelig at se andet end en tom skærm :-)

Scanning Scanning

Scanning Scanning

Mail fra Albert – 23-11-2009

Dorthe har været så sød at sende mig nogle billeder af Albert – det er jeg rigtig glad for. Albert ser ud til at nyde livet – han har charmeret sig til at ligge i husets fine grønne sofa – de har altså visse overtalelsesevner de gdh’er :-). Men han er nu også glad for sin egen seng, kan jeg se. Steen er begyndt at træne lidt apportering med ham – og som I kan se, så samler han fint op.

Og til sidst lidt pral – Albert er blevet Årets Hvalp 2009 i DcH Bøgestrømmen og han har fået en fin pokal :-). Selvom det er en lille lokal klub, har jeg jo lov at være stolt af ham – og Dorthe!

Albert apporterer fasan Albert årets hvalp 2009

Albert nyder livet Albert sover

Hvalpetræf – 23-11-2009

Lørdag den 14. november holdt vi hvalpetræf igen. Desværre måtte vi undvære Dorthe, Steen og Albert, der skulle til stor fødselsdag. Men vi glæder os til at se dem igen, når vi mødes næste gang. Denne gang stod den på schweisstræning og hygge. Desværre blev det så hurtigt mørkt, at jeg ikke fik nogen særlig imponerende billeder, men man kan da lige ane, hvor store de er blevet – tænk at de nu er blevet 1/2 år gamle!

Schweisstræning Hvalpene til schweiss

Alba på efterårsferie – 13-10-2009

Vi har siden i onsdags haft fornøjelsen af at have Alba hjemme på efterårsferie. Det er rigtig hyggeligt at have hende hjemme – men der er godt nok også kommet godt gang i det lille hjem. Flere gange om dagen bliver mit hjem forvandlet til Jyllandsringen og så gælder det om at holde på hat og briller :-). Walther og Alba hygger sig meget – og Laura ser også ud til at nyde det. Om morgenen får de lige en vasketur, som da de var helt små – uanset om de gider eller ej! “Mor” bestemmer! Ud over de daglige gåture rundt omkring, tager vi på ture til hundeskoven og i søndags gik vi schweiss. Sjovt at se, at Alba ikke har glemt, hvad det handler om, selvom hun ikke har prøvet det, siden hun var helt lille.

Det er svært at få taget billeder er dem med det tempo, de ofte har på, så der bliver flest, når de sover…. selvom det ikke er det, de gør mest! Men her kommer lidt stemningsbilleder.

Alba bliver vasket Laura og Alba putter

Skovtur i hundeskoven Alle sover endelig...

Søskendehygge Alba og Walther leger

Første hvalpetræf – 05-10-2009

I går kom så endelig dagen, hvor vi skulle mødes med alle hvalpene for første gang. Jeg havde glædet mig meget til at se alle igen – både to- og firbenede. Vi mødtes hos Tina og Ebbe og startede med en lille gåtur på marken bag deres hus. Alle hvalpene var godt oppe at køre – og der skulle brokkes lidt i krogene – som kun søskende kan gøre det :-). De fik så lige rodet 3 fasaner op (vi kom i rygvind) og afsted røg de alle 5 – skægt at se, hvor hurtigt der kan skiftes fra lege-mode til jagt-mode. Bagefter trænede vi en smule i haven og så fik de ellers lov at lege vildt.

Tusind tak fordi alle tog sig tid til at komme – det var så dejligt at se “mine” hundebørn igen. Og tak Tina for skønne hjemmebagte boller og kage :-). Glæder mig til vi skal ses igen – næste gang står den på lidt schweisstræning.

Desværre kørte jeg fra mit kamera, så jeg har ingen billeder fra dagen. Jeg håber, at Tina og Ebbe fik taget nogle gode, som jeg må få – men de kommer nok først på, når de vender solbrune hjem fra efterårsferie. Imens vil vi nyde at have Alba hjemme på ferie – der skal nok komme godt gang i det lille hjem….

På besøg hos Alba – 05-10-2009

Midt i september var Laura, Walther og jeg på besøg hos Tina, Ebbe, Ida, Clara og lille Alba. Dejligt at se alle igen. Der blevet leget og leget – måske også lidt mere end godt var – men de havde lidt, de skulle have indhentet :-). Til sidst gik de dog omkuld og puttede sammen. Tak for en dejlig dag – Walther sov hele den nat og snorkede højlydt.

Alba ståbillede Laura, Walther og Alba i haven

Alba og Walther blev endelig trætte Walther og Alba leger

Marktræning – 05-10-2009

Søndag den 6. september var Laura og Walther til marktræning i klubben. Ja, Walther var jo mest med for hyggens skyld – og hyggeligt havde han det. Ikke mindst da Tina var der med lille Luna, som er en måneds tid ældre en Walther. Dejligt med en legekammerat at fordrive tiden med. Laura havde ikke tid til at underholde ham – hun havde kun øje for Jesper – da det er ham, der styrer slagets gang :-)

Igen er det Marianne, der er fotograf og har været sød at forsyne mig med et par billeder fra dagen.

marktræning marktræning

Walther og Luna leger Luna og Walther leger

Familiedag i Klubben for Gamle Danske Hønsehunde – 05-10-2009

Den 22. august holdt aktivitetsudvalget for Sjælland familiedag. Det var som altid en hyggelig dag. Albert, Debbie, Charlie og Walther var med – og gensynsglæden var stor. Desværre var de lidt for små til at deltage i så mange aktiviteter, men der blev leget med rævehale i haven, løbet lidt på marken og leget lidt ved vandhullet. Og ikke mindst fik de hilst på en masse søde mennesker og en masse skønne gamle danske hønsehunde. Vi glæder os til næste år, når de små er blevet store nok til at være lidt mere med.

Desværre opgav jeg at holde styr på både Laura, Walther og kamera samtidig, så jeg har ikke mange billeder fra dagen. Marianne har været sød at sende et par stykker, og jeg håber, at der kommer flere til senere.

Alle holder øje med, hvor rævehalen blev af. Charlie og Albert trækker i rævehale

Gensyn med Albert – 15-08-2009

I går genså Laura, Walther og jeg Albert for første gang, siden han flyttede for tre uger siden. Det føles som en evighed og min lille dreng er blevet så stor. Selvom hans “storebror” Buster sikkert ikke vil indrømme det, så er han blevet glad for Albert. Når Walther og Albert legede lidt rigeligt vildt – som brødre nu gør – så skulle han lige tjekke, at alt var ok :-).

På trods af at Buster er blevet glad for Albert, tror jeg nu alligevel gerne, at han ville bytte ham med Laura… det kan godt være, at han er blevet 11 år – men derfor kan man jo godt lege lidt tagfat, når der kommer damer på besøg… Nu krydser vi fingre for, at hans hd-billeder bliver rimelige til trods for hans fremskredne alder – han har det dejligste temperament den dreng, så det kunne være skønt, hvis han kunne blive far til nogle hvalpe.

Desværre fik jeg ikke så mange gode billeder. Tempoet på de drenge er blevet for højt, så der bliver for mange rystede billeder – og billeder med “halve” motiver :-)

Buster, Walther og Albert Walther og Albert

Buster og Laura leger Buster og Laura leger

Store badedag – 15-08-2009

Charlie og Walther har været med Theis ved Bastrup Sø. Her er der flere steder med lavt vand, hvor drengene kan bade. Theis har taget et par billeder fra turen, som kommer her.

Walther i Bastrup Sø Charlie i Bastrup Sø

Charlie ved Bastrup Sø Ved Bastrup Sø

Til frokost hos morbror Gajus – 15-08-2009

Søndag den 9. august sov vi “længe” efter en lang dag på handlerkursus lørdag. Og derefter tog Walther og jeg til frokost hos Ib, Birthe og morbror Gajus i Charlottenlund. Vi vik også hilst på Ib og Birthes datter Maria og hendes søde hund Miss Texas, der er en mops. Efter frokost tog vi en tur til Charlottenlund Skov, hvor hundene må gå løs – og vi hilste på flere søde hunde her. Og vi rundede lige stranden ved Charlottenlund Fort på vej tilbage til bilen. Gajus viste pænt sin nevø Walther rundt i sin “baghave”. Vi glæder os til næste gang, vi skal på besøg.

Miss Texas Gajus og Walther

Ved stranden Walther og Gajus i Charlottenlund Skov

Handlerkursus – 15-08-2009

Lørdag den 8. august 2009, deltog Laura, Walther og jeg på handlerkursus med proff.handler Emily Kerridge fra USA. En varm dag med fed træning og gode tips – og god socialisering til Walther, der bl.a. stiftede bekendtskab med whippets, pharaohunde, rhodesian ridgebacks, samojeder, amerikanske akitaer og irsk setter. Walther tilbragte selvfølgelig mest tid i hvalpegården i udstillingsteltet – men også det klarede han bare så flot. Han sov fint, imens Laura og jeg trænede. Hvis han kan fortsætte den stil, så bliver han en drøm at have med på udstilling senere hen.

Walther på handlerkursus Laura på handlerkursus

Hundefødselsdag – 15-08-2009

Søndag den 2. august blev bilen pakket med Laura, Charlie og Walther. Vi skulle til Præstø til hundefødselsdag hos Anette Holm og hendes tre dejlige hunde Zenta, Lisa og Nadja. Vi fik lækker lagkage og der blev leget og pakket gaver ud. Alle hunde fulgte ivrigt med, da Anette pakkede gaver ud – men hun var også flink til at sørge for uddeling. Nadja gjorde et godt forsøg på at tage ALLE gaverne med udenfor på sin dyne – tror hun var ligeglad med, at de også var til Zenta og Lisa :-). Vi siger tak for en hyggelig dag – og glæder os til næste år :o)

Den lækre lagkage Anette pakker gaver ud - og alle følger med!

Nadja snupper alle gaverne Nadja og Walther putter

Drengene er flyttet – 15-08-2009

Tiden flyver afsted, så opdateringerne har manglet den seneste tid. Albert og Charlie er flyttet hjemmefra – og Walther er blevet “hjemme”. Albert er flyttet til Sydsjælland til Dorthe og Steen – og ikke mindst sin nye hundestorebror Buster, som han ser meget op til. Charlie er flyttet lidt længere hen i bygningen til Theis – så ham ser vi næsten dagligt.

Walther og Charlie blev enige om, at det eneste gode ved, at Albert flyttede var, at de nu måtte ligge i sofaen… og Walther er blevet så hjælpsom. Han har taget jobbet som “opvasker”, så nu kan vi droppe skylleprogrammet….

Charlie  Albert

Walther og Charlie i sofaen Forvaskeprogram?

Alba flytter hjemmefra – 22-07-2009

I dag er Alba så rejst hjemmefra – eller man kan vel nærmere sige, at hun er rejst hjem igen. Alba skal nemlig bo hos Tina, Ebbe, Ida og Clara i Skibby, hvor hvalpene blev født. Jeg har allerede fået en mms fra Clara med billede af lille Alba, der sover trygt i sin nye kurv – som hvalpene jo egentlig tog i brug i søndags. Tak for billedet Clara. Glæder mig til at se jer alle og vores lille prinsesse igen.

Clara og hvalpene Alba potter blomster om...

Fine Alba Ebbe bliver "overfaldet" af hvalpene

Besøg hos Alberts nye familie – 22-07-2009

I går var vi på besøg hos Steen og Dorthe i Alberts nye hjem. Deres søn Bjarke var også hjemme og hygge med hvalpene. Steen og Dorthe har en skøn gammel hanhund – Buster – som klarede det rigtig fint at have os alle på besøg. Albert får en skøn stor have – med havedam – den er dog ved at blive renoveret – men det var hvalpene ligeglade med – de synes den var god at lege i. Når man er blevet træt, er det dejligt at kunne sidde på armen af sin nye mor, synes Albert, der flytter hjem på fredag.

Buster og Walther Hvalpene ved dammen i Steen og Dorthes have

Dorthe og Albert Bjarke og Albert

Debbie flytter hjemmefra – 20-07-2009

Så kom den frygtelige dag, hvor min første prinsesse skulle flytte hjemmefra. Frygtelig trist at skulle af med hende – men jeg er virkelig glad for, at et er Keld og Ingrid, der skal være hendes nye forældre. Jeg er sikker på, at hun ikke kan få et bedre hjem. Foruden Keld og Ingrid tog deres datter Karin og hendes kæreste også med for at hente Debbie hjem.

Ingrid har allerede ringet og fortalt, at hjemturen gik godt – og Debbie nu hygger sig med sit nye legetøj og sin storesøster Emma. Tak fordi I tog jer tid til at ringe. Glæder mig til at se jer alle igen – og at få tilsendte historier og billeder af Debbies nye liv. Pas godt på min lille prinsesse.

Debbie Debbies nye familie

Debbie i profil Debbie putter

“Hjemme-besøg” – 19-07-2009

I denne weekend har Laura, hvalpene og jeg været på besøg i de to tævers nye hjem. Lørdag besøgte vi Ingrid og Keld i Slagelse. Ingrid og Keld skal have lille Rosa – som dog skal hedde Debbie. Desværre var vi ikke så heldige med vejret, så jeg fik ikke så mange gode billeder. Hvalpene fik lov at kigge på Ingrids flotte hest – og smage lidt på “hestebolcher”… – og så tog de også lige en spæner i det høje græs på marken bag ridebanen. Og endelig fik de hilst på Debbie’s nye storesøster Emma. Emma tog det utrolig pænt sådan at få sit hjem invaderet af 5 små terrorister :-) Desværre fik jeg ingen super-billeder af Emma. En dejlig gammel dansk tæve.

I dag søndag har vi så besøgt Tina, Ebbe, Ida og Clara i Skibby. Ingrid og Keld kom også – plus familie, venner og naboer, så der blev klappet hundehvalpe til den store guldmedalje. Ud over at lave ballade i haven, fik hvalpene også lov at komme et smut til det lille vandhul på marken. Alba bliver jo en haj til at gå i vand med de træningsmuligheder.

Hvalpene snorker nu højlydt, så jeg kan nå at få lagt et par billeder fra weekendens begivenheder op.

Hestebolcher Ingrids flotte hest

Gode sko? Fuld fart over marken

Vandhul Hvalpehygge hos Tina og Ebbe

Bytur – 19-07-2009

Inden hvalpene skal flytte hjemmefra, manglede de lige at komme på en lille bytur – så har de vist også nået at se så meget, som man kan byde en lille hvalp. Ud over at det er sin sag at håndtere 5 hvalpe i snor – der ikke altid vil samme vej – så bliver det ikke nemmere, når alle skal hilse på – men det er jo umuligt at lade være. Bl.a. var der to børn, som bare måtte sætte sig midt i gågaden for at blive “overfaldet”. Vel hjemme igen synes hvalpene ikke der var nogen grund til, at de skulle ud af buret i bilen – nu sov de jo lige så godt.

Møde med børn i byen Bytur

Trætte hvalpe i bilen efter bytur Hvalpene kigger på en statue i byen

8 uger gamle – 17-07-2009

Hvalpene blev 8 uger gamle i går. Fatter ikke hvor tiden er blevet af. Vi er nu ved at gøre klar til “hjemme-besøg” i hvalpenes nye hjem. Og inden længe flytter de hjemmefra – snøft.

På deres 8-ugers dag fik vi taget “stå-billeder” af dem alle. Tusind tak for hjælpen Gitte (www.strandly.dk) – det var aldrig lykkedes uden dig.

Rosa 8 uger Alba 8 uger gammel

Albert 8 uger Charlie 8 uger

Walther 8 uger

Schweiss-træning – 16-07-2009

Idag har alle hvalpene prøvet at gå deres første baby-schweiss-spor. Imponerende så hurtigt de fanger, hvad det går ud på. Hvis I undrer jer over billedteksterne og bliver en anelse forvirret over navnene, så skyldes det, at de to tæver har byttet navn efter ønske fra de nye ejere. Det er lidt svært at vænne sig til, men det kommer jo nok hen af vejen.

Alberts første schweiss-spor Charlies første schweiss-spor

Walthers første schweiss-spor Albas første schweiss-spor

Walther er nået frem til skindet Rosas første schweiss-spor

Alba undrer sig over, hvad det kamera glor på! Walther rusker skindet

Besøg hos de store grå monstre! – 14-07-2009

I dag har hvalpene været på deres indtil nu længste køretur. Vi har været i Herlufmagle og besøge min veninde Jeanette og hendes to store grå monstre Musling og Milang (Skotske Hjortehunde). Musling er en af Lauras bedste venner – størrelsesforskellen til trods. Musling er super til hvalpe – og derfor er hun særligt udvalgt til at hjælpe med at socialisere hvalpene. Som I ser på billederne, er hun roligheden selv, når hun er i nærheden af hvalpe. Og hun dæmper så fint ved at vende sig væk og snuse i græsset, så hvalpene kan komme og undersøge hende. Milang er kun 1 1/2 år gammel og derfor stadig teenager. Hvalpene fik også lov at hilse på ham, men han måtte dog leve med at være i snor, så vi ikke risikerede, at han kom til at lege for teenage-vildt. Han opførte sig dog yderst eksemplarisk, så vi havde nu ikke behøvet snoren.

Vi blev igen “begavet” med hele 3 pakker. En til tante Keisha (der også er tante for Musling og Milang), en til mor Laura og en til lillebror Walther, som bliver boende hos os. Vi siger tusind tak for alle de skønne ting.

Musling og hvalpene Hvalpene og Musling

Gaver Milang og hvalpene

Hos dyrlægen – 13-07-2009

Så blev det tid til at besøge dyrlægen. Hvalpene skulle chippes, vaccineres og have lavet sundhedstjek. Ikke nemt at holde styr på 5 vildbasser i snor, når de ikke nødvendigvis vil samme vej :-). Tak Theis fordi du tog med som “tovholder”. Hvalpene klarede deres første dyrlægebesøg rigtig fint og fik ros for at være godt socialiseret.

Hos dyrlægen Hos dyrlægen

Vel hjemme igen – efter en lang lur – fik hvalpene lov at lege med den krage, som de havde fået i hvalpegave af Anja. Det syntes de var vældig meget sjovere end at være hos dyrlægen.

Hvalpene leger med krage Hvalpene leger med krage

Den store verden – 12-07-2009

Hvalpene har nu været ude i den store verden nogle gange. Jeg synes de takler både det og bilkørslen rigtig fint. Når de er i haven er der kommet godt gang i den vilde hundeleg! Ind imellem går det så vildt for sig, at Laura lige må ud og få styr på tropperne :-)

Hvalpene får stadig mange gæster – og de nyder al opmærksomheden. Vi takker mange gange for alle de dejlige gaver, hvalpene har fået. Det er jo ganske overvældende. I får lige et billede af en rigtig opfindsom gave, som hvalpene selvfølgelig får med til deres nye hjem. Tak Lotte og Jan – det var godt fundet på.

Har også lagt et par nye billeder i hvalpegalleriet.

Hvalpene leger i sand Hvalpegave

Albert undrer sig over, om en papillon er en rigtig hund... Alle studerer vandpytten

Første tur i bilen – 04-07-2009

Hvalpene er nu rundet 6 uger – hvor bliver tiden dog af? Siden sidst har vi haft endnu flere mennesker på hvalpevisit og der er blevet leget med fuglevinger, kaninskind og hjorteskind – og de er allerede blevet gode til at søge kyllingestykker i græsset – så de er i hård “træning” til at blive super-jagthunde :-). De har også fået et badebassin her i varmen – men de er stadig lige små nok til selv at kravle derop. Der er lagt lidt flere “diverse-billeder” i hvalpegalleriet.

Her til aften har hvalpene været med Laura ude på deres første lille køretur i bil. Turen varer få minutter og fører til en skøn lille mark med højt græs og nogle få slåede stier. Det var hvalpenes første rigtige tur ud i den virkelige verden. De tog det hele i stiv pote – og flere præsterede at falde i søvn på turen hjem, selvom den er så kort – og de kun var ude af bilen i 15 min. Nye oplevelser trætter!

Alle på marken Første tur i bil

Fuld fart på marken Rosa på marken

Laura og børnene på marken Hvalpene ude i den rigtige verden for første gang

Vild hvalpegave! – 27-06-2009

Hvalpene har jo nærmest besøg hver dag, og idag kom Anja forbi med en vild hvalpegave. En due, en gråand og en krage! De to sidstnævnte var “friske” fra fryseren, så de blev straks puttet i Lauras fryse til senere brug, hvorimod duen straks kom i haven til hvalpene. Senere på eftermiddagen fik de små også lov at lege med et par rådyrklove. Som I kan se, var begge dele et hit. Vi takker mange gange for den skønne og opfindsomme gave.

Hvalpene med duen Rosa er trukket afsted med duen

Charlie og Walther med duen Hvalpe med due

Walther med klov Rosa med klov

Rengøringshjælp? – 27-06-2009

Det gælder om at få gjort rent i hvalpegården, imens de små sover eller er i haven – ellers er de nemlig yderst flinke til at give en pote med…

Hjælp til støvsugning Rengøringshjælp?

Tiden flyver – 22-06-2009

Hvalpene er nu 4 1/2 uge gamle – tiden går alt for stærkt. Hvalpene har haft mange gæster siden sidste opdatering. Tror nærmest de har ligget mere i arm end i hvalpekassen. Ud over en masse voksne – og Ida og Clara, som hvalpene allerede kender godt, har vi også haft besøg af min veninde Michelle´s datter Emilie og mit gudbarn Olivia. Begge søde piger, som Laura synes godt om.

Olivia og Rosa Emilie og hvalpene

Vejret idag var helt fantastisk, og derfor fik hvalpene lov at komme i haven for første gang. Håber sommeren virkelig kommer nu, så de kan komme lidt i haven hver dag.

Hvalpene i haven for første gang Albert i haven

Hvalpene har også lavet deres første søge-øvelse – de skal jo lære at bruge næsen! Og imens har Laura taget et velfortjent hvil på sofaen med fuld kontrol over tv’et (fjernbetjeningen) :-)

Laura med fjernbetjeningen Hvalpenes første søgeøvelse

Der er også lagt et par nye billeder i hvalpegalleriet

Billeder fra Keishas første rallyprøve – 19-06-2009

Dorthe Bodin har været så sød at tage nogle billeder af Keisha og jeg til vores livs første rallyprøve. Her kommer et par stykker af dem – “bare” fordi vi har hvalpe i huset, skal min Keisha-pige jo ikke glemmes.

Keisha til rallyprøve Keisha til rallyprøve

Siden sidst – 16-06-2009

Siden sidste opdatering har hvalpene næsten haft gæster hver dag, og det ser ud til, at både de og Laura nyder al den opmærksomhed. Alle hvalpekøbere har nu været forbi – og det var hyggeligt at møde alle – og jeg ser frem til deres næste besøg.

Der kommer mere og mere liv i hvalpegården – og kl. tidligt om morgenen er det perfekte tidspunkt at lege vildt på…. synes hvalpene i hvert fald! Men det er hyggeligt, at de nu drøner rundt og laver “slåskampe”, leger med legetøj og bider i alt. Snart kommer tiden, hvor de skal ud og se den store verden.

På opfordring er der nu lagt lidt flere billeder i hvalpegalleriet – selvom der ikke er så stor variation i dem endnu.

Hvalpene leger Albert sover på legetøj

“Familie-besøg” – 13-06-2009

Idag har vi igen haft hvalpe-visit. Marianne har siddet på nåle de sidste 3 uger og ventet på at få lov at komme og se hvalpene. Og samtidig inviterede jeg Ib og Birthe til at kigge forbi. Udover at være nogle dejlige mennesker og venner, er de også de heldige ejere af hvalpenes morbror Gajus. Gajus var også med i dag, men som en rigtig jagthund, var han mere interesseret i hvalpenes første “and” – end i hvalpene :-). Lille Walther nød til gengæld at sove på armen af Ib og i Birthes skød.

Gajus tager anden Walther sover hos Birthe

Der er kommet lidt mere liv i hvalpegården, der nu fylder det meste af stuen… og de har også fået deres første rigtige hvalpemad. Det synes de godt om – men det ville jeg nok også have gjort, hvis jeg havde levet af mælk i 3 uger!

Der er lagt et par nye billeder i hvalpegalleriet

Glædeligt gensyn – 13-06-2009

I går kom så dagen, hvor hvalpenes ejere for første gang i 3 uger skulle se de små. Laura var klar til at tage imod og vise “sine” børn frem. Det blev til nogle dejlige timer med hvalpehygge over hele linien. Her er et par billeder af 3/4 af familien Nordborg sammen med Laura og alle hvalpene. Og et dejligt billede af Clara med sovende Alba i armene.

Clara og hvalp hygger Familien Nordborg med hvalpene

Rallyprøve – 13-06-2009

Keisha nr.  3 - rally begynder

Lørdag den 6. juni deltog Keisha og jeg i vores første rally-prøve i begynderklassen. Min søde søster syntes, at det var synd for Keisha, hvis jeg aflyste hendes prøve pga. hvalpene, så hun kom og hvalpesittede, mens vi var i Holmegaard til prøve i Collieklubben. Keisha opnåede 96 ud af 100 point og blev nr. 3 i begynderklassen og fik derfor en smuk gul roset. Den er selvfølgelig hængt op sammen med Lauras udstillingsrosetter.

Keisha nød at være alene afsted med sin mor, så den lørdag elskede hun sin moster Ulla lidt højere, end hun ellers gør :-)

Flyttedag – 09-06-2009

Hvalpene nærmer sig nu de 3 uger og der er kommet mere gang i hvalpekassen. Faktisk så meget gang i den, at det var tid til at udvide hvalpekassen med en lille hvalpegård. Samtidig er de flyttet ind i stuen, hvor der er mere aktivitet i løbet af dagen. Hvalpene er nu blevet langt mere kontaktsøgende og er begyndt at lege med hinanden.

Snart bliver det tid til at starte socialiseringen med “fremmede”. På fredag kommer familien Nordborg på besøg for første gang, siden de afleverede hvalpene. Laura har skullet have ro og tryghed til at tage sig af hvalpene hidtil. Men nu glæder vi os til at vise familien, hvor store og stærke hvalpene er blevet. Nu starter den sjove tid!

hvalpegården Hvalpene leger

Hvalpene 2 uger – 04-06-2009

I dag er hvalpene 2 uger gamle. De har lige fået øjne alle sammen og de er ved at blive godt mobile – og der må nu et ekstra bræt på hvalpekassens kant, da især Walther øver sig i armhævninger… og inden længe vil han kunne trække sig over kanten. De øver sig også i at stå og sidde. Det går rimelig fint, men når de skal gå og prøve at klø sig, så kniber det lidt med balancen :-)

Glæder mig til de bliver et par uger mere, så jeg kan tage nogle billeder af sjove, frække hvalpe, der laver ballade. Der bliver lidt for meget “genudsendelse” i billederne i øjeblikket. Har dog lagt et par enkelte nye i hvalpegalleriet.

Hvalpene har fået øjne Albert sover i arm

Nye billeder af hvalpene – 30-05-2009

hvalpene vokser

Så er der lagt nye billeder ind af hvalpene. Se dem her

De udvikler sig så fint og har allerede fået klippet negle for første gang – Laura bryder sig ikke så meget om at få maveskindet ridset. Synes allerede neglene er lange igen i dag – men sådan er det jo med gammel dansk – deres negle vokser ekstremt hurtigt – det gør Lauras i hvert fald.

Keisha’s nye spil – 30-05-2009

Jeg lovede Keisha, at hvis Laura fik hvalpe, skulle hun have lov at lege noget mere med aktivitets-spil, imens Laura passede hvalpe. Laura fik jo ikke sine egne hvalpe – men Keisha er ligeglad – hvalpe er hvalpe – og hun kræver, at man holder, hvad man lover! Så derfor har Keisha fået et nyt spil. Det tager hende ikke længe at løse den opgave. Laura skal have lidt mere betænkningstid, når hun leger med den slags.

Keisha leger Keisha leger 2

Laura er blevet adoptiv-mor – 27-05-2009

Jeg blev den 22. maj 2009 kontaktet med den forfærdelige nyhed, at Fridas hvalpe havde mistet deres dejlige mor. Og da jeg blev spurgt, om jeg ville lade Laura “adoptere” hvalpene, var jeg ikke et sekund i tvivl. Selvfølgelig skulle hvalpene have størst mulighed for at overleve. Vel vidende at det vil være et stort arbejde – især i den første tid, hvor Lauras mælkeproduktion skal stige – er det alle søvnløse nætter værd – hvis bare de overlever. Hvalpene kom den 23. maj og vil vokse op her i kennelen – og blive afleveret herfra i 8 ugers alderen – med mindre de nye ejere ønsker, at de skal blive lidt længere tid. Hvalpene tilhører familien Nordborg, der vil stå for salget af hvalpene. Se nærmere info om kuldet under aktuelle hvalpe

Laura i hvalpekassen Hvalpene 4 dage gamle - billede 2

Judgement Day – 21-04-2009

Laura er blevet scannet idag. Havde set frem til at skulle sætte scanningsbilleder ind her – men der er desværre ingen hvalpe at fremvise. Sådan kan eventyret slutte – faktisk inden det er begyndt. Tak til alle jer søde mennesker, der har sendt positive tanker og holdt fingre, tæer, arme og ben krydset de sidste 32 dage.

Forår – 12-04-2009

Så kom foråret for alvor til Birkerød. Som altid har Laura det med at gå i løbetid i marts, så derfor har dette forår ikke budt på nogen markprøver for os desværre. Så ingen nye resultater – eller mangel på samme… – at skrive om. Så vi nøjes med at nyde den skønne forårssol i haven.

Jeg har afsluttet mit schweiss-hold i Klubben for Gamle Danske Hønsehunde, så nu er der kun tilbage at håbe, at de får trænet videre hjemme, så de bliver helt klar til at stille på prøve i år.

Perlehyacinter Laura i foraarssolen

Sne i Danmark – 13-02-2009

Laura nyder, at hun igen må løbe løs. Dog får hun stadig sko på, når vi skal ud, hvor det går stærkt – huden er jo stadig lidt sårbar – og Laura synes alt skal foregå i racer-gear i øjeblikket! Svampen er vi ikke helt af med endnu, men vi arbejder på det.

Ænderne på golfbanen skal ikke tro, at de kan sidde i fred på græsset, bare fordi søen er frosset til. Laura har ingen medlidenhed med dem – de må op og flyve, så de kan holde varmen… Men hun holder heldigvis sin stand længe nok, til jeg kunne nå at få et billede af det :-)

Laura har stand Laura og Keisha i sneen

Sidste besøg hos dyrlægen – 09-02-2009

- håber vi. Laura har i dag været til tjek hos dyrlægen igen. Såret er helt flot nu, så nu skal vi have bugt med svampen i poten. Hun skal kun have sok/sko på poten, når vi går tur – og så skal den have luft indendørs. Det er så lidt en opgave at afholde hende fra at slikke på den. Hun skal have badet poten i noget specialshampoo hver 3.-4. dag den kommende tid, indtil svampen er helt væk.

Bedst af alt er, at hun igen må komme ud og løbe løs. Hun får dog en sko på, så vi ikke får nogle uheld den første tid.

Tillykke til prinsessen – 04-02-2009

Ja så blev det Lauras fødselsdag – 4 år bliver hun idag. Forstår ikke, hvor tiden bliver af. Synes det var i går, at jeg hentede min prinsesse hjem fra Bente og Finn – men det er jo så lidt flere dage siden.

Laura har været så sød i år, at vi fik en smule sne i dag. Hun må jo stadig kun være løs i haven – og ellers i snor, når vi bevæger os ud i samfundet – men hun kunne ikke lige stå for at tage en lille spæner i haven i den nyfaldne sne. Og senere fik hun og søster Keisha et fødselsdagsben. Det tager lidt tid at få tømt sådan et – og endnu længere tid, når de undervejs lige skal bytte ben et par gange.

Laura spiser fødselsdagsben Laura i sneen

Luxus-guf og træning – 02-02-2009

Keisha startede til rally-træning i lørdags. Super sjovt, selvom det var koldt – lige en træningsform, der passer Keisha – lidt action og ikke for lange og kedelige øvelser :-)

Søndag startede jeg schweisstræning i Klubben for Gamle Danske Hønsehunde. Fik et hold med super-sporhunde, så jeg glæder mig til at udfordre dem de næste 5 træningsgange – og ikke mindst se, hvordan de klarer prøven senere på året.

Laura har været til dyrlægen idag og skulle have skiftet forbinding – men da hun har begyndende svamp i poten efter 14 dages indelukke, blev det besluttet, at vi skal prøve, om vi kan klare den med sok og sko resten af tiden. Vi skal til tjek igen i morgen for at se, om det går – eller om der bliver trukket for meget i såret. Hun skal fortsætte på penicillin lidt endnu.

For at det ikke alt sammen skal gå op i sygdom, så får I lige et billede fra schweisstræningen, hvor Blicher er SÅ klar til komme igang, og et billede af de luxus-guffer, som Tycho havde lavet til Laura – vi takker mange gange og passer på fingrene, når de bliver uddelt (det er tørret rådyrkølle…. – jeg havde jo sagt, at de skulle medbringe GODE guffer! :-))

Rådyrkølle-guf Søren og Blicher

Keishas fødselsdag – 30-01-2009

Idag fylder Keisha 9 år. Min kære gamle hund :-) Gid hun må leve 20 år endnu. Vi har idag prøvet lidt at glemme, at Laura stadig er syg. Keisha har været på lang skovtur alene og bagefter fik de hver en lagkage med okseleverpostej, kylling og bacon… det faldt i god jord. Nu snorksover de begge.

Laura har fået skiftet forbinding to gange siden sidste opdatering. Alle stingene er nu taget, da de ikke længere holdt noget. Såret ser pænere ud – heldigvis – og hun har nu fået lov at gå tur 15 min. i snor – det er jo store sager, når man i halvanden uge kun har måttet gå i haven! Så hun fik selvfølgelig sit kvarters tur i skoven. Hun var heldigvis så glad for at komme ud, at hun var ligeglad med, at hun skulle gå i snor.

Keisha spiser kage Keishas Lagkage

Update – 25-01-2009

Siden sidst har Laura været fast gæst hos dyrlægen. Ny forbinding torsdag. Fredag igen ny forbinding og hun fik drænet fjernet. Lørdag var vi så inde igen og måtte tage prøve fra såret for at finde den helt rigtige type antibiotika og lægge ny forbinding. Nu er hun så på antibiotika og høj dosis smertestillende og må faktisk kun luftes i haven – eller max. 5 min. tur. Det er jo tortur for en aktiv jagthund, men der er desværre ikke andet for.

Det ene af stingene i tåen er røget, så vi må prøve at være så forsigtige som muligt den kommende tid. I morgen står den på forbindingsskift igen. Lad os bare sige, at Laura ikke længere synes, at dyrlægen er et specielt hyggeligt sted at komme.

Keisha skulle være startet til rally-træning i går, men det måtte vi opgive til fordel for et dyrlægebesøg, så nu håber jeg, at vi kan komme afsted på lørdag og vi ikke er gået glip af for meget.

Stakkels Laura – 21-01-2009

Lauras poter

Stakkels stakkels Laura. Her til morgen var Laura stadig 3-benet. Hun fik smertestillende som ordineret, men der var ingen bedring til eftermiddag. Efter samtale med dyrlægen skulle jeg fjerne forbindingen. Det var et grimt grimt sår, der kom til syne – og det tapdryppede med blod. Så afsted til dyrlægen igen (vist heldigt jeg ikke mødte noget politi…) og denne gang i fuld narkose.

Ødemet fra i går var blevet 3-4 gange større og huden på indersiden af tåen var sprunget og derfra kom alt blodet. Hvorfor det hele blev fyldt med blod, har dyrlægen ikke noget svar på. Måske et overrevet blodkar? Fremmedlegemer kunne vi stadig ikke finde. Laura har nu fået lagt dræn i tåen og fået syet den ca. 5 cm. store sprække sammen. Nu er der kun at håbe på, at det holder. Det skulle desværre være et meget besværligt sted at få det til at fungere.

Skal have skiftet bandage i morgen eller fredag – afhængig af, hvordan hun har det i morgen – så må vi se, hvordan det går.

Laura på tre ben – 20-01-2009

Laura har forstuvet tåen

Laura har idag været i narkose for at få røntgenfotograferet sin højre bagpote. På skovtur i går var vi så uheldige, at hun vred rundt i poten, da hun ville irettesætte en hanhund, der ikke kunne finde på andet at lave end at hænge på ryggen af hende :-( Hun peb og haltede et stykke, men løb så igen – indtil i går aftes, hvor hun virkelig var halt.

Til morgen var hendes ene tå hævet til dobbelt størrelse og hun gik på tre ben. Røntgen viste heldigvis, at der ikke var brækket noget, hun er “sluppet” med en MEGET kraftig forstuvning. Laura, der aldrig tidligere har haft en halt dag i sit liv, har meget ondt af sig selv – og kan på ingen måde gå på det ben, der nu er forbundet. Men nu står den på ro og smertestillende indtil fredag, hvor vi skal til tjek – og hvor ødemet forhåbentlig er forsvundet.

Flere billeder – 03-01-2009

Manualen fra Gert lader vente på sig – men ved try and error-metoden er det lykkedes mig at få lagt flere billeder i pigernes gallerier.

Ny hjemmeside – 29-12-2008

Så kom min hjemmeside langt om længe online. Tusind tak til Jan og Lotte fra kennel Churnwood for det store og flotte designer-arbejde – og til Gert for den tekniske del af sagen.

Så skal jeg bare have lært at “styre den” – ikke nemt, når Gert forventer, at jeg skal være en computernørd for at gøre det :-) Så hvis det ikke altid går hurtigt nok med opdateringerne, så er det fordi jeg liiiige skal have hjælp til det.

Nyheder 2024

Nyheder 2023

Nyheder 2022

Nyheder 2021

Nyheder 2020

Nyheder 2019

Nyheder 2018

Nyheder 2017

Nyheder 2016

Nyheder 2015

Nyheder 2014

Nyheder 2013

Nyheder 2012

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009