Hvalp fra Take A Stand

At købe og sælge en hvalp er en tillidssag. En beslutning, der har stor betydning for såvel dit som hundens liv de næste mange år. Det skal være en velovervejet beslutning at købe hund.

Jeg har den dybeste respekt for dem, der fravælger at købe hund, fordi de af forskellige årsager ikke mener at kunne tilfredsstille hundens behov.

At have hund er en livsstil!

Jeg forventer, at mine hvalpekøbere har sat sig ind i racen og taget stilling til, hvad de ønsker at bruge hunden til – og i hvilket omfang. Der er ikke nødvendigvis nogen forkerte svar på dette spørgsmål, hunde er lige så forskellige som mennesker – men hund og ejer skal passe sammen.

Jeg ser det som en yderst positiv ting, hvis du har besøgt flere opdrættere, før du beslutter dig for, hvor du helst vil købe din hvalp. Et godt råd vil være at købe den et sted, hvor hvalpens liv mest muligt ligner det liv, som den skal leve hos dig.

Det vil være muligt at komme på hvalpe-visit fra hvalpene er 4 uger gamle. Jeg forventer, at du besøger dem min. 1 gang inden afhentning.

Udvælgelse af hvalpen sker i fællesskab. Jeg udvælger den/de hvalpe, jeg forventer kan opfylde dine ønsker og krav – og passer til din familie og dit liv. Er der flere hvalpe i kuldet, der opfylder kriterierne, kan du naturligvis frit vælge imellem disse. Findes der ingen hvalpe i kuldet, som passer til dig og din familie, vil jeg naturligvis være behjælpelig med at henvise til en anden opdrætter, der måtte have hvalpe – eller hvalpe på vej. Udvælgelsen sker, når hvalpene er 7 – 8 uger gamle. Og hvalpene forlader tidligst kennelen, når de er 9 uger gamle.

Jeg har valgt denne fremgangsmåde for at sikre, at du får den helt rigtige hvalp, og at hvalpen får det helt rigtige hjem. Jeg har set mange “problemhunde”, som faktisk kun er et problem, fordi de bor hos de “forkerte” mennesker – forstået på den måde, at hund og ejer slet ikke passer sammen. Jeg ønsker selvfølgelig ikke, at dette skal ske for nogen af mine hvalpe, men skulle det uheldige ske, er jeg naturligvis altid klar til at tage hvalpen retur.

Alle hvalpe sælges med DKK-stamtavle og er dyrlægetjekket mv. Hvalpene vil blive socialiseret og miljøtrænet i et tempo, der passer den enkelte hvalp. Med hver hvalp følger en mappe med noter om hvalpens opvækst.

Hvalpene bliver solgt med DKK-købskontrakt med udspecificeret krav:

  • Hunden SKAL HD-fotograferes i en alder af 18 – 24 mdr. Dette SKAL foregå hos min dyrlæge i Hellerup. Dyrlægeudgiften afholdes af kennel Take A Stand. Transport til/fra dyrlægen afholdes af ejeren. Forhåbentlig kan turen kombineres med en “familie-skovtur” for hele kuldet.
  • Såfremt der anvendes en bærer af muskeltræthed i avl skal alle hvalpe DNA-testes for muskeltræthed. Dette sker samtidig med HD-fotograferingen. Udgiften afholdes af kennel Take A Stand. Anvendes to DNA-testede raske hunde, stambogføres kuldet som homozygot rask på bagrund af forældres DNA-test. En bærer af muskeltræthed er en klinisk rask hund, der bærer rundt på et “defekt” gen. Eneste restriktion for en sådan hvalp er, at den ikke senere kan parres med en anden bærer.
  • Såfremt der anvendes to bærere af PRA i avl, vil hvalpene blive gen-testet herfor, før de forlader kennelen.
  • Hunden SKAL udstilles min. 1 gang i min. juniorklasse.

Disse krav er en del af min egenkontrol. Jeg ønsker at følge mine kuld og vide præcis, hvordan det ser ud med sundhed og eksteriør. Flere sygdomme er polygenetisk nedarvet – hvilket vil sige, at det er et mix af mange gener, der kan give den pågældende sygdom. Det er derfor utrolig svært helt at undgå f.eks. at avle hunde med HD, hvor miljø også er en vigtig faktor. For at højne den gennemsnitlige HD-status i racen, må vi have mere viden at arbejde med – dvs. flere fotograferede hunde.

Desuden overholdes Købeloven og DKK’s etiske regler om, at halvdelen af købesummen refunderes, såfremt en hund viser sig at få status E.

Jeg står naturligvis til rådighed med vejledning og hjælp til mine hvalpekøbere hele hundens liv. Uanset hvilke problemer, der matte opstå. Og jeg assisterer gerne ved den krævede udstilling, såfremt du ikke selv har lyst til at gå i ringen med hunden – eller hjælpe med træningen, så I sammen kan få den oplevelse.

Jeg ønsker selvfølgelig også meget, at mine hvalpe bliver arbejdsprøvet på den ene eller den anden måde – men dette er ikke et krav. Til gengæld vil din hund elske dig for det. Det er på marken og/eller på spor, at den virkelig lever. Ejerens erfaring er ikke den vigtigste – bare interessen og viljen til at lære er til stede, så kommer erfaringen med tiden.

« Tilbage